Van der Waay Official Logo

Veiligheidsvoorzieningen

Van der Waay

de veiligste keuze

Van der Waay rust haar machines standaard uit met uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Een bittere noodzaak, aangezien kassen steeds hoger worden. Wij beperken de risico's tot een absoluut minimum en waarschuwen voor de restrisico's. Wij gaan daarin verder dan anderen. Wij bestuderen alle richtlijnen en normen en passen deze ook toe.
Ruim bemeten platform met schoprand

Een royaal platform met een 10 cm hoge schoprand, waardoor een uitglijder niet fataal wordt. Dankzij de ruime afmetingen kunt u zich veilig bewegen en ongehinderd aan de zij- en achterkant van de machine gaan staan.

Afsluitbare kooiladder

Een afsluitbare kooiladder voorkomt dat kinderen of onbevoegden op uw kasdek kunnen klimmen. Naast een stevig slot zijn ook waarschuwingsstickers op de ladder aangebracht.

Gecertificeerd hijspunt

Een gecertificeerd hijspunt (rood), waarmee het platform veilig kan worden gehesen. De certificering laat het toe om onder de hangende last te werken. De foto toont ook een gecertificeerd aanlijnpunt (geel) en de 10 cm hoge schoprand.

Gecertificeerde aanlijnpunten

Gecertificeerde aanlijnpunten, op meerdere posities aangebracht, conform EN-795, class A normering. Deze aanlijnpunten zijn ook op de kasdekreiniger gemonteerd. Ze dienen te worden gebruikt tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Waarschuwingsstickers in diverse talen

Waarschuwingsstickers in diverse talen. Pictogrammen benadrukken de noodzaak van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Visuele en akoestische signalering

Visuele en akoestische signalering voordat de machine automatisch start. Op de foto de signaallamp onder het platform.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een harnas, vanglijn en valstopapparaat, biedt Van der Waay aan in verschillende uitvoeringen en prijzen.

Volautomatisch coaten

De Top Cleaner is ook verkrijgbaar als volautomatische machine, waardoor u valgevaar volledig kunt elimineren. Meerijden tijdens het coaten is dan niet meer nodig.

Einde goot beveiligingen

Deugdelijke einde goot beveiligingen, die voorkomen dat de machine van de kas kan rijden of vallen.

Wettelijke eisen

Alle machines voldoen minimaal aan de Europese wettelijke (CE) eisen. In sommige landen (zoals Australië, Amerika en Canada) gelden aanvullende eisen. In dat geval worden de machines door ons aangepast, zodat u er meteen mee kunt werken.