Top Cleaners en AquaJets reinigen kassen Nature Fresh Farms LeamingtonNatureFresh™ Farms is een van de grootste onafhankelijke telers van glasgroenten in Canada en de VS. Het bedrijf streeft naar de beste mogelijke gewaskwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten door te investeren in automatisering en de nieuwste (kas)technieken. Onder deze technieken bevinden zich verschillende Top Cleaners en enkele AquaJets van Van der Waay.

Het van oorsprong Canadese NatureFresh heeft locaties in Leamington (Canada) en Ohio (Verenigde Staten), waar het onder andere (snack)tomaten, komkommers en paprika’s kweekt. Voor het wassen van het kasdek en het reinigen van de binnenkant van de kassen maakt het bedrijf gebruik van meerdere Top Cleaners en enkele AquaJets.

Schoonmaken en coaten

Omdat NatureFresh een groeiende onderneming is, plaatste Van der Waay de Top Cleaners op verschillende momenten in de tijd. Het teeltbedrijf gebruikt de Top Cleaners om de daken van de kassen weer spic en span maken, maar ook om coatings op het kasdek aan te brengen. Om bij de teeltwisseling de kassen aan de binnenzijde grondig te kunnen reinigen, heeft de onderneming de AquaJets bij Van der Waay gekocht.

Op afstand bedienbaar

Medewerkers van NatureFresh kunnen de dekwassers en coatingmachines ook via de smartphone bedienen. Hierdoor is het mogelijk dat één medewerker meerdere Top Cleaners tegelijk bedient. In het geval van een storing kan Van der Waay op afstand op dit systeem inloggen zodat het snel kan vaststellen wat het eventuele probleem zou kunnen zijn.Foto's