Australische kruidenteler zeer tevreden over resultaat kasdekreinigerBij Freshzest, een van de vooraanstaande telers van culinaire kruiden in Australië, is de installatie van de Top Cleaner met groot enthousiasme ontvangen. Volgens Daniel Taikato van de Australische technisch toeleverancier Powerplants, is de machine van Van der Waay een schot in de roos. "Het kan niet anders of de Top Cleaner wordt hier een hit. De onderhoudsmanager Peter Murphy van Freshzest is helemaal in de wolken met deze machine."

Freshzest bezit in Australië een van de meest uitgebreide kwekerijen van verse culinaire kruiden. Vandaag zijn er al meer dan 15 kruidenrassen voor de horecasector verkrijgbaar onder het Freshzest-label. In 2008 bouwde het bedrijf een nieuwe kas van 10.000 vierkante meter, en door de enorm groeiende vraag komt daar nog eens 16.000 vierkante meter expansie bij. Door de klimatologische omstandigheden in het noordelijke deel van North South Wales, waar Freshzest is gevestigd, is het belangrijk om het kasdek schoon te houden. Vandaar dat het bedrijf op zoek ging naar een effectieve duurzame oplossing. Het Australische Powerplants, leverancier van een breed scala aan producten en diensten in de tuinbouwtechnologie, stelde een kasdekreiniger van Van der Waay voor.

Eenvoudig te installeren

"Peter Murphy was verbaasd hoe eenvoudig het was om de Top Cleaner in bedrijf te stellen. Geen gedoe met ingewikkelde afstellingen en fine tuning. Aansluiten op de Georgia spuitwagen, tank vullen, generator starten, en wassen! Zo simpel!", zegt Taikato van Powerplants. "Ook het monteren van de geleverde servicerail was eenvoudig. Dat heb ik samen met Peter gedaan, evenals het monteren van de eindstops. Voordat ik op de tuin aankwam had Peter de machine al zelf geplaatst en op vier kappen getest. Dit geeft wel aan hoe eenvoudig het is om deze machine in bedrijf te stellen."

Grote winst én besparing

Het allermooiste was wel het resultaat. Iedereen zag meteen dat de Top Cleaner het glas daadwerkelijk goed reinigt waardoor de productie met 40% zal toenemen. Ook levert dit Freshzest jaarlijks een enorme besparing op omdat zij geen kosten meer moeten maken aan het inhuren van materiaal en aannemers."Foto's